De vraag naar metaalvervangende kunststoffen stijgt. Het is door nieuwe innovaties mogelijk de sterkte-eigenschappen van bijvoorbeeld staal te benaderen of zelfs te overtreffen. Dit gegeven gekoppeld aan de specifieke kunststofeigenschappen zoals bijvoorbeeld: lichtgewicht, isolerend, chemisch bestendig, roestvrij, anti-magnetisch, gemakkelijk te verwerken, etc. maakt dat de voorkeur voor kunststof producten toe neemt.

Voor een groeiend aantal klanten produceren wij steeds vaker speciale producten die geheel volgens vooraf gestelde specificaties gemaakt worden. Veel gerenommeerde bedrijven laten hun producten bij ons produceren. Er zijn engineers, gereedschapmakers en kunststofspecialisten beschikbaar bij Dupo die onze klanten kunnen begeleiden. Zowel de meest moderne apparatuur als eigen matrijzenbouwers en gereedschapmakers zijn zeer belangrijke elementen in het proces van het kunststof spuitgieten en een beslissend voordeel voor onze klanten!

De materiaalkeuze in thermoplastische en technische kunststoffen is zo goed als onbeperkt en omdat de eigenschappen continu verbeteren neemt het aantal
toepassingen in snel tempo toe. Mede doordat deze kwalitatief beter en sterker worden gaan ze steeds vaker andersoortige grondstoffen (metaal/aluminium)
vervangen. Kunststof biedt duurzame kwaliteit, vaak tegen een lager kostenniveau dan oorspronkelijk gedacht.

Een juist technisch advies is de basis van een jarenlange samenwerking en daarnaast de vakkundige ervaring die binnen Dupo Plastics aanwezig is, zorgt
voor een optimaal resultaat. Dupo Plastics wordt al in het ontwerpstadium bij een project betrokken om direct aan te geven waar men rekening mee moeten houden in het traject en wat u als klant kunt verwachten.

Dupo Plastics vervaardigt en onderhoudt zelfstandig de spuitgietmatrijzen in eigen gereedschapsmakerij. Moderne DMG CNC-freesbanken, extern aangestuurd middels CAD/CAM systeem, staan klaar om een perfecte matrijs te produceren, om er vervolgens een hoogwaardig spuitgietproduct voor u mee te vervaardigen. Een van onze specialiteiten is het vervaardigen van twee of meer totaal verschillende producten in één matrijs. Bij een nieuw ontwerp biedt dit alles grote voordelen: Lagere kosten, grotere flexibiliteit en sneller een (proef)matrijs. Dat is wat u van ons kunt verwachten.

Door ons uitgebreide en moderne machinepark is een snelle, flexibele service met korte levertijden voor onze klanten mogelijk. Vakkundig personeel met meer dan twintig jaar ervaring staat garant voor een kwaliteitsproduct. Wij begeleiden het gehele traject van het idee tot en met het eindproduct, inclusief de fabricage van de benodigde matrijzen. Alles gaat door een strikte kwaliteitscontrole voor een optimaal resultaat.

Wij produceren op onze nieuwe locatie (gebouwd in 2007) met machines, met name Arburg van 20 tot 200 ton sluitkracht, volautomatisch 24 uur per dag, 7 dagen per week onbemand / met robots tot ca. 475 gram shotgewicht. De grondstoffen die wij verwerken zijn: LDPE-HDPE-PP-PS en allerlei technische grondstoffen als PA6 gevuld en ongevuld, PA6.6, POM, ABS, TPE, PC, etc.

Producten voor de fietsenindustrie

Producten voor publieke ruimtes

Producten uit zachte kunststoffen